Texel Foto's

Vuurtoren Texel

Vuurtoren Texel

Beklim de vuurtoren op het noordelijkste puntje van het eiland en geniet van het schitterende uitzicht! Het is een behoorlijke klim: zes trappen en 118 treden, maar de beloning is groot. Eenmaal boven kijk je uit over de Noordzee, Waddenzee, het noordelijk deel van Texel en het nabijgelegen Vlieland. Bij helder weer kun je tientallen kilometers ver kijken!

 

Onderweg naar boven ontdek je de woelige geschiedenis van de toren. Nadat hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd raakte, is er een nieuwe mantel om de oorspronkelijke toren gebouwd. De binnenkant met de fraaie gietijzeren trappen stamt uit 1864, de buitenkant is van 1947. Op de vierde verdieping kun je tussen de oude en de nieuwe wand lopen en zie je de kogelgaten zitten. Kijk voor meer informatie en entreeprijzen op de website (vuurtorentexel.nl).

 

Honden en wandelwagens kunnen niet mee de toren in. In de toren is geen lift aanwezig. Het pad naar de vuurtoren is drempelvrij. Rolstoelgebruikers kunnen tot aan de vuurtoren komen

Client

Texel Foto's

Date

04 mei 2022

Tags

Texel